Vronsku ģimenes metālkalumu un grafikas izstāde „No skices līdz metālam”
(15.04.14)

No 2014.g.15.aprīļa līdz 7.jūnijam  Krāslavas Vēstures un mākslas muzejā ir skatāma izstāde „No skices līdz metālam” - radošās Vronsku  ģimenes veikums: kalēja Edgara Vronska metālkalumi, sievas Oksanas Vronskas un astoņgadīgā dēla Gļeba  Vronska grafikas darbi.

Edgars Vronskis pēc ir profesijas atslēdznieks; kalēja amata prasmi ir apguvis Rīgā pie sava skolotāja Viļņa Vanceviča un ieguvis meistara diplomu. 2005.gadā ir īstenota mākslinieka sen lolota ideja par kalēja studijas izveidošanu Daugavpilī. Studijas neaizvietojama ideju un skiču autore esot Edgara Vronska dzīves biedrene, Daugavpils Saules skolas absolvente Oksana Vronska. Dēls Gļebs arī ir radošs: zīmē, nodarbojas ar kokgriešanu un floristiku. Izstādē skatāmi četri Gļeba grafikas darbi.

Mākslinieku darbi pārsteidz ar metālam raksturīgo pamatīgumu un plastiku vienlaikus, kur smalkas un izliektas līnijas attēlo motīvus no dabas. Katrā darbā ir sajūtama īpaša aura, jo, kā atzīst Edgars Vronskis, jebkurā kalēja darinātajā darbā dzīvo kalēja dvēsele.