Grafikas darbu izstāde "Meklējot sevi" Krāslavas muzejā
(01.02.14)

 Daugavpils Universitātes Mūzikas un Mākslu fakultātes studiju programmas "Datordizains" 3. kursa studentu grafikas darbu izstāde "Meklējot sevi" Krāslavas Vēstures un mākslas muzejā skatāma no 18.februāra līdz 18.aprīlim.
Izstādītie darbi veikti studiju kursa "Grafika" ietvaros, un tie ir veidoti dažādās mācību procesa laikā apskatītās grafikas augstspiedes (linogriezums, monotipija), dobspiedes (sausā adata) tehnikās un jauktās tehnikās.
Jaunie mākslinieki izstādes nosaukumam ir izvēlējušies frāzi „Meklējot sevi”, jo viņiem piemīt tieksme vienmēr būt kustībā, vienmēr virzīties uz priekšu un meklēt. Meklēt atbildes uz jautājumiem, meklēt patiesību, MEKLĒT SEVI! Un viņi atrod, bet var arī zaudēt un meklēt no jauna. Un šajā meklēšanā arī slēpjas tā īstā dzīve. Viņi virzās tālāk un atrod sevi caur ziediem, caur putniem, kuģiem un mašīnām...
Studenti, Aina Cabule, Laima Kalvāne, Veronika Klaucāne, Ilze Krasnobaja, Ilva Lejiņa, Jeļena Mjakuško, Mārīte Oborūne, Aija Pastare, Zaiga Pettere, Olga Rakele, Edvīns Savvins un Marija Švabe, veidojot savus darbus, iejutās visdažādākajās lomās, izjuta jaunas emocijas un veidoja jaunu vidi.
Kopumā izstādē skatāmi 12 jauno autoru darbi, kurus atbalstīja studiju kursa "Grafika" docētāja Mairita Folkmane.
Zaiga Pettere