Muzejā atklāta V.Aprupa gleznu izstāde „Ļauj sirdij ziedēt”
(06.06.13)

Vjačeslavs Aprups dzimis 1961.gada 11.augustā Krāslavā. Krāslavas 1.vidusskolas 1979.gada absolvents. 1985.gadāpa beidza Rīgas Medicīnas institūtu un sāka strādāt Krāslavas rajona slimnīcā par ķirurgu, no 1994.gada Krāslavas slimnīcas Ķirurģijas nodaļas vadītājs.

I985.gadā sāka apmeklēt Valda Pauliņa vadīto keramikas pulciņu Krāslavas Kultūras namā un piedalīties pulciņa dalībnieku darbu izstādēs Krāslavā un rajonā. Aizraušanās ar keramiku ilga 8 gadus.Pēc tam V. Aprups sāka dejot Krāslavas Kultūras nama tautas deju ansamblī, ko dara līdz šodienai. 

Pirmo reizi V.Aprups paņēma rokās gleznotāja otu un sāka gleznot 2009.gada novembrī, jo radās vēlēšanās atbrīvoties no ikdienas rūpēm un noguruma, jo ķirurga darbs ir ļoti noslogots. Vjačeslavs sāka gleznot mājās atrastos vecos sadzīves priekšmetus, pēc tam pievērsās ainavām, klusai dabai un sarežģītam pēc sava izpildījuma portreta žanram.

Pirmo reizi skatītāju vērtējumam savus darbus V. Aprups parādīja 2010.gada novembrī Krāslavas Vēstures un mākslas muzeja rīkotajā izstādē „Rudens-2010”. 2011. gada aprīlī Mākslas dienu ietvaros Poļu namā Daugavpilī notika V.Aprupa  pirmā personālizstāde, 2011.gada vasarā izstādes notika Dagdas Tautas namā, Krāslavas slimnīcā, rudenī Krāslavas Vēstures un mākslas muzejā tika atklāta gleznu izstāde „Pozitīvo domu terapija”, papildinot izstādi „Krāslavas slimnīcai-140”.

Krāslavā šī ir pirmā V.Aprupa personālizstāde, kura veltīta Krāslavas ģimnāzijas 90.gadadienai.

Vjačeslavs Aprups uzskata, ka katram cilvēkam ir kāds talants, tikai ne katrs uzdrošinās kaut ko mainīt un sākt ko jaunu. Pēc V.Aprupa vārdiem, strādājot slimnīcā 30 dienas mēnesī, atrodoties pastāvīgā stresā, rodas vitāla nepieciešamība apstāties un atvērt priekš seviscitu pasauli – mākslas pasauli.