Parka apstādījumus turpinās sakārtot
(30.04.12)


Krāslavas pils parks pagājušā gada otrajā pusē pieredzēja pamatīgu pārbūvi - pazuda haotiski saaugušie koki un krūmi un to vietā parādījās oļiem nokaisīti celiņi,  skaistos apļos sastādīti košumkrūmi, parka terasēs tika izvietoti soliņi, par apgaismojumu tagad gādā elegantas laternas. Tas viss tika paveikts Krāslavas pils parka rekonstrukcijas pirmajā kārtā, kādi būs nākamie soļi un kas darāms tālāk, to jau šobrīd mēģina ieskicēt projektētāji un pašvaldības vadītāji.

Savu atzinumu par paveikto rudenī bija ieradusies sniegt arī viena no projekta autorēm - vēsturisko parku speciāliste, arhitekte Ilze Māra Janelis.

Arhitekte tikās ar novada domes izpilddirektoru Jāni Geibu, izpilddirektora vietnieku Jāni Mančinski, domes Attīstības nodaļas vadītāju Ināru Dzalbi,  VKPAI  inspektori Dzintru Bukeviču, pils kompleksa apsaimniekošanas speciālistu Eduardu Danovski un Krāslavas Vēstures un mākslas muzeja darbiniekiem.

Janeles kundze  atzina, ka pārsvarā visi rudenī iestādītie augi pārziemojuši labi. Viņā arī  norādīja, ka šobrīd vajadzētu turpināt sakārtot parka apstādījumus - atstādīt krūmus, plānot kokaugu uzturēšanu, izvērtēt, kuras teritorijas būtu pļaujamas regulāri, kuras tikai reizi sezonā.