Atvērto durvju dienas Krāslavas pils kompleksā
(22.05.18)

Šī  gada 24. un 25. maijā, svinot Eiropas Kultūras mantojuma gadu, Latvijas pilīs un muižās, tai skaitā arī Krāslavas grāfu Plāteru pils kompleksā, notiks Atvērto durvju dienas.

Krāslavas pils kompleksā Atvērto durvju dienu ietvaros paredzētas divas bezmaksas ekskursijas, iepazīstot muižas vēsturi un attīstības projektus.

 Latvijas un Eiropas pilis un muižas ir unikālas vēstures, kultūras un mākslas saskarsmes vietas. Daudzas no tām ir kļuvušas par vienu no galvenajiem savas apkārtnes tūrisma un sabiedriskās dzīves centriem. Latvijas Piļu un muižu asociācija un Latvijas Privāto vēsturisko ēku asociācija, sekojot pasākuma iniciatora – Eiropas vēsturisko ēku asociācijas (European Historic Houses Association) iniciatīvai,aicina  iepazīt Latvijas kultūras mantojumu – pilis un muižas. Atvērto durvju dienu laikā apmeklētājiem būs iespēja kopumā iepazīties ar 37 Latvijas vēsturiskajām ēkām, to nozīmīgo pagātnes lomu un plašajām izmantošanas iespējām mūsdienās. Vairākās pilīs un muižās Atvērto durvju dienās tiks organizēti arī koncerti un izstādes, bet jaunieši tiek aicināti piedalīties aizraujošā konkursā “Mans biznesa plāns Latvijas pilij vai muižai” un izcīnīt iespēju klasei rīkot ballīti kādā no Latvijas pilīm vai muižām. Ar Atvērto durvju dienām 24. maijā sāksies arī Baltijas piļu un muižu apceļošanas akcija “Apmeklēsim Baltijas muižas – svinēsim kopā!”, kas veltīta Baltijas valstu simtgadēm. Akciju organizē četras Baltijas valstu piļu un muižu asociācijas, un tajā piedalīsies 131 pils/muiža: 45 no Latvijas, 55 no Igaunijas un 31 no Lietuvas. Atvērto durvju dienās Baltijas apceļošanas akciju uzsāks 25 Latvijas Piļu un muižu asociācijas biedri – akcijas dalībnieki.

Plašāk par Baltijas piļu un muižu apceļošanas akciju:  www.visitbalticmanors.com/lv/

Par konkursu 7.-8. klašu un 10.-11. skolēniem “Mans biznesa plāns Latvijas pilij vai muižai”, meklē informāciju www.lpvea.lvun www.pilis.lv, kontaktinformācija papildus jautājumiem: muizaslv@gmail.com.