Eiropas kultūras mantojuma dienu pasākumi
(09.08.16)

Ielūdzam uz Eiropas kultūras mantojuma dienām 2016 “Kultūrvēsturiskā ainava Latvijā” Krāslavā, kas šogad veltītas ainavai uz Daugavas lokiem!

Daugava ir neatņemama Krāslavas burvības sastāvdaļa, tās loki Krāslavā ir apdziedāti gan dzejā, gan gleznās. Arī mūsdienās liela daļa no Krāslavas tūrisma piedāvājumiem ir saistīti ar skatu uz Daugavu - Adamovas dabas taka un Adamovas pilskalns ar tradicionālo skatu uz pilsētu Daugavas lokos, skats no Krāslavas pils skatu platformas, Karņicka piemineklis, skats uz tiltu un no tilta, Priedaines skatu tornis utt. Īpaši aizsargājamo ainavu apvidus "Augšdaugava"un tajā ietilpstošais dabas parks „Daugavas loki” 2011.gadā iekļauts UNESCO Pasaules dabas un kultūras pieminekļu Latvijas nacionālajā sarakstā. 

Šī gada Eiropas mantojuma dienu programmā paredzētas gan izstādes, gan citi tematiskie pasākumi, veltīti Daugavai, ko sarūpējuši Krāslavas Vēstures un mākslas muzejs, Tūrisma informācijas centrs un novada centrālā bibliotēka. Šajā nedēļas nogalē gar Daugavu vīsies arī Latvijas mēroga projekta “1836. Aplido,apceļo, apmīļo, Latviju” pārgājiena maršruts un kopīgs koncerts. 

Piedalies arī Tu!